۲۳ اسفند ۹۶، ۱۷:۱۰ احمد
با سلام
بنده دارم روی این موضوع تامل می کنم که طریقه عرفانی شیعه با تمرکز بر جهاد با دشمنان خدا چه سابقه ای داشته است.طریقه ای که مقام معظم رهبری با توجه به دفاع مقدس خودمان روی ان تاکید می کند.اگر بتوانیم این طریقه را تبیین کنیم تاثیر زیادی در هدایت نسل جوان و جا افتادن سلوک عرفانی اسلامی شیعی خواهد داشت.اگر مواردی دوستان دارند خوشحال می شوم در همین وبلاگ به اشتراک بگذارید.بسیار از کاری که کردید سپاسگزارم اجرتان با حضرت زهرا"(س) انشالله موفق باشید.
پاسخ توسط مدیر در ۲۵ اسفند ۹۶، ۱۰:۵۰
سلام علیکم
بحث جهاد میان اهل عرفان سابقه ای طولانی و جهانی دارد.
در عصر استعمار طریقت های عرفانی درگیری های دامنه داری با استعمارگران داشتند.
این طریقت ها در مراکش و الجزایر با فرانسه و در اتیوپی و سومالی و نیز در غرب، شمال غرب و شاخ افریقا با ایتالیا و انگلیس مبارزه کردند.
در مغرب تمام زوایای صوفیه مراکز دفاعی در برابر هجوم و اشغالگری اسپانیا و پرتغال بودند.
صوفیان مرکز و شمال آفریقا به خصوص در لیبی نیز در اوایل قرن بیستم در مبارزاتی طولانی با فرانسه در صحرا و لیبی با ایتالیاییها درگیر بودند.
در همین دوران اهل تصوف در سومالی، در برابر اشغالگران اتیوپیایی و ایتالیایی و انگلیسی ایستادگی می کردند.
مواردی از این دست موضوع کتب و پژوهش های بسیاری بوده و هست که اگر توفیق الهی مدد فرماید بایستی گردآوری و در دسترس اهل تحقیق قرار گیرد.
در تاریخ کشور خودمان هم نقش تعالیم عرفانی شیعی در جهاد با دشمنان دین کم نیست و نمونه بارز آن را در تشکیل حکومت صفویه به عنوان مقتدرترین حکومت شیعی تاریخ ، می بینیم.
به هر حال تبیین جنبه های نظری است استکبار ستیزی عرفان شیعی و نشان دادن مصادیق آن در تاریخ و زمان حاضر ، کار خوب و لازمیست که که حضرتعالی به درستی به آن اشاره فرمودید.
البته به حول و قوه الهی قدم بعدی در این وبلاگ اضافه کردن بخش عرفان عملی -آنطور که در حوزه های مبارکه علمیه ما تدریس می شود- هست و لعل الله یحدث بعد ذلک امرا.
۱۵ شهریور ۹۶، ۲۲:۰۴ مهسا مینایی
سلام خدمت مسول محترم سایت ؛ بنده در حال کار روی موضوع عرفان اجتماعی هستم و از حضرتعالی کمک میخواهم تا بتوانم در این کار با سربلندی بیرون آیم. ممنون میشم راهنمایی بفرماید از چه کتب و منابع و سایت ها و ... استفاده نمایم.
و السلام علیکم
پاسخ توسط مدیر در ۲۴ شهریور ۹۶، ۱۰:۴۹
سلام علیکم
می توانید نگاه عرفانی به اجتماع را در سفر اول و سوم از اسفار اربعة عارف مفایسه بفرمایید. بحث اسفار اربعة هم تقریبا در همه صحف عرفانی اسلامی وجود دارد.
وفقکم الله تعالی
۷ شهریور ۹۶، ۱۴:۲۰ مصطفی
سلام علیکم
از راهنمایی و فرصتی که گذاشتید بسیار ممنونم. ان شاء الله سعی خواهم کرد در حد وسع به مواردی که فرمودید عمل کنم.
ان شاءالله خداوند بر توفیقات و سعه وجودی تان بیافزاید.
برقرار و موید باشید.
پاسخ توسط مدیر در ۷ شهریور ۹۶، ۱۷:۲۴
و علیکم السلام و رحمه الله
خواهش می کنم، کاری نکردیم.
انشاء الله شما هم در راه فراگیری معارف توحیدی که اساس همه معارف است، مستقیم و موفق باشید.
۴ شهریور ۹۶، ۱۶:۵۶ مصطفی
سلام علیکم
از راهنماییتون در مورد موضوع پایان نامه بسیار ممنونم/. ان شاءالله سعی میکنم یکی از موضوعات زیرمجموعه حضرات خمس را برای مقایسه با آیات و روایات انتخاب کنم. احتمالا از اشارات قرآنی که در متون عرفانی بزرگانی چون ابن عربی برای توصیف این اصطلاحات عرفانی هست، بتوان به سرنخ هایی برای ورود دست یافت و سپس از آثار علامه طباطبایی(ره) بهره برد.
فقط اگر ممکن است بفرمایید به نظر شما از کدام منابع عرفانی که ترجمه روان و قابل فهم تری برای امثال حقیر دارد استفاده کنم.
با تشکر مجدد. موید باشید.
پاسخ توسط مدیر در ۷ شهریور ۹۶، ۱۰:۳۰
و علیکم السلام و رحمه الله
توصیه اولیه حقیر تحصیل زبان عربی و کار با متون دست اول عرفانی است که عموما به زبان عربی نگاشته شده اند.
در غیر این صورت و ضرورت استفاده از متون ترجمه شده اکیدا عرض می کنم از کتبی استفاده بفرمایید که توسط اساتید معظم حوزوی به فارسی تالیف یا ترجمه شده اند. کتاب های عرفانی که صرفا توسط مترجمین (حتی با سابقه و حرفه ای) به فارسی برگردانده شده، نوعا به دلیل عدم آشنایی مترجم با دقایق و لطایف اصطلاحات و تعبیرات عرفانی و شاکله ی کلی این بحوث، چندان قابل استفاده نیستند.
علیهذا به نظر حقیر حضرتعالی می توانید از کتب حضرت آیت الله جوادی آملی (نظیر عین نضاخ، تحریر ایقاظ النائمین و تحریر رساله الولایه)، کتب عرفانی علامه حسن زاده آملی (نظیر ممدالهمم و بخش های عرفانی کتب هزارو یک نکته و هزار و یک کلمه)، آثار استاد یزدان پناه (مانند اصول و مبانی عرفانی نظری)، استاد امینی نژاد (نظیر حکمت عرفانی)، مکتوبات علامه حسینی طهرانی(نظیر توحید علمی و عینی و الله شناسی)، نوشته های حجه الاسلام نائیجی (نظیر ترجمه و شرح تمهید القواعد و ترجمه شرح مصباح الانس) -کثرالله امثالهم- استفاده بفرمایید.
۱ شهریور ۹۶، ۱۷:۱۱
سلام علیکم. حقیر هم به نوبه خودم تشکر می کنم. اجرکم علی الله
فقط یک خواهش داشتم و آن این که چون حقیر در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی در رشته عرفان اسلامی توفیق تحصیل در این رشته نورانی را به حد وسع دارم، لذا تقریبا نیمه دوم سال جدید باید موضوعی را به عنوان پایان نامه ارائه کنم.
به دنبال این هستم که قبل از این که اساتید خودشان موضوعی را (که احتمال میدهم بیشتر تاریخی و مقایسه مثلا زندگی فلان عارف قرن سوم با دیگری باشد) ارائه کنند، حقیر زودتر موضوعی مفید که انشاءالله کاربردی و قابل استقاده در آینده برای بقیه هم باشد را شاخصا پیشنهاد دهم. ولی چون موضوعات بسیار زیاد است و عرصه عرفان نظری و عملی بسیار گسترده است، لذا از شما بزرگوار خواهش میکنم چنانچه چند موضوع مفید و مهم را در نظر دارید، معرفی بفرمایید.
با تشکر فراوان
پاسخ توسط مدیر در ۳ شهریور ۹۶، ۰۶:۰۹
و علیکم السلام و رحمه الله
در مورد موضوع پیشنهادی برای تحقیق به نظر می رسد بهتر است حتی الامکان موضوعی انتخاب شود که به شما در تحصیل و کاربرد مدل هستی شناسی عرفانی کمک کند ، به عبارت دیگر موضوعی باشد که در چهارچوب آن بتوانید میان همه یا بخشی از امهات مسایل عرفان نظری- نظیر آنچه در این وبلاگ آمده است- ارتباط برقرار کرده و یک شکل فرموله از همان بخش به دست آورید.
همچنین توسط آن بتوانید به تدبر در منابع دست اول دینی یعنی قرآن کریم و روایات معارفی اهل بیت علیهم السلام پرداخته و به فهم آنها نزدیک شوید.
با این مقدمه انتخاب موضوعاتی جزئی در ذیل مباحث حضرات خمس و مقایسه آن با ظهورات قرآنی در همان زمینه، می تواند برای نیل به مقصود بالا مناسب باشد.
بهترین مرجع برای استفاده های معارفی از ظهورات قرآنی نیز آثار علامه طباطبایی (ره) به خصوص تفسیر المیزان و کتاب رسائل التوحیدیه هست.
۲۳ مرداد ۹۶، ۲۰:۴۵ امیر
سلام علیکم
خیلی ممنون و سپاسگزارم نسبت به زحمات شما
بسیار خوبه که دانلود کتب عرفانی را هم به صورت ورد و پی دی اف قرار دهید.
پاسخ توسط مدیر در ۲۴ مرداد ۹۶، ۱۵:۴۳
و علیکم السلام و رحمة الله
چشم!
انشاء الله بزودی
۵ اردیبهشت ۹۶، ۱۹:۰۰ عباس
سلام علیکم
خیر ببینید ان شاالله تعالی
عالی است این مجموعه
پاسخ توسط مدیر در ۸ اردیبهشت ۹۶، ۲۱:۰۶
و علیکم السلام و رحمه الله
عرفای بزرگ شیعه و اساتید گرامی عرفان حوزات علمیه خیر ببینند و دیده اند که ما را به فهم حقایق مأدبة الهی، قرآن کریم، مهمان کرده اند.
۱۸ دی ۹۵، ۲۰:۵۶ غلامرضا
سلام علیکم
استاد از زحمات شما تشکر مطالب ناب ومفیدی هست بسیار تشکر خدا خیرت بده
ارادتمند شما گلپور
پاسخ توسط مدیر در ۱۹ دی ۹۵، ۱۰:۰۲
و علیکم السلام ورحمه الله
استاد، عرفای معظم عالم اسلام هستند که چشمه های این حقایق ار جانشان جوشیده و بر قلمشان جاری گشته و از ما هم همین قدر ساخته بوده که در حد همین بضاعت مزجاه، پای این معارف بلند توحیدی را به فضای مجازی بگشاییم تا شاید در میان این همه ظلمات، کورسویی برای طالبان صادق وصالش باشد.
دست شما درد نکنه وتشکر از اینهمه مطالب مفید وقابل دسترس کار بزرگیه انشا الله سالم باشید وهمیشه بامعلومات درصحنه های اجتمایی بدرخشید
۱۳ آبان ۹۵، ۱۴:۰۸
سلام! کار بسیار خوبی انجام دادید! واقعا خسته نباشید!
میخاستم بپرسم آیا امکانش هست که محتوای این وبلاگ رو بصورت یک فایل پی دی اف هم برای دانلود قرار بدهید؟!
پاسخ توسط مدیر در ۱۶ آبان ۹۵، ۰۸:۵۲
و علیکم السلام
امکان ذاتی دارد ولی ممتنع بالغیر است!
محتوای وبلاگ متدرجا بهنگام شده و آثار مرتبط بزرگانی مانند حضرت امام خمینی (ره)، آیت الله جوادی آملی(دام ظلّه)، علامه حسن زاده (زید عزّه)، مرحوم سید جلال الدین آشتیانی(ره) و امثالهم (کثّرهم الله) ، ذیل عناوین مربوطه قرار داده می شود.
همچنین مطالب وبلاگ مرتبا در معرض تغییرات ناشی از اصلاحات اشکالات تایپی و ویرایشی نیز هست.
علیهذا ماهیت این وجیزه در ذات خود حائز یک سیّالیّت دائمی است که با هویت ایستای فرمت PDF تقابل دارد.
سلام. تاریخ آقا رضی لاریجانی را اشتباه نوشتید. ظاهرا سید هم نبوده است.
پاسخ توسط مدیر در ۱۰ شهریور ۹۵، ۰۹:۳۵
سلام علیکم
ضمن عرض تشکر از اعلام نظر، منابع مجددا بررسی شد و اشتباهی به نظر نیامد.
اگر مورد خاصی مدنظر شریف هست بفرمایید تا مجددا بررسی شود.
در مورد سیادت ایشان نیز گفته شده که نسبت آقا سیدرضی با بیست و چهار پشت به امامزاده حمزه فرزند حضرت امام موسی کاظم(علیه السلام) میرسد و از این نظر است که همواره او را از سادات عظیمالشأن به شمار آورده اند.
استاد سیدجلالالدین آشتیانی و استاد صدوقی سها نیز از ایشان با لقب سید یاد کرده اند.
برای اطلاعات بیشتر به مقاله آراء و احوال سید رضی لاریجانی نوشته امیرسعید الهی منتشره در کیهان اندیشه شماره 62 مراجعه بفرمایید.
۱۷ مرداد ۹۵، ۰۸:۳۳
خیلی از زحماتتون ممنون
ای کاش اطلاعاتی هم از خودتون می گذاشتین
یک درباره ما کم داره
پاسخ توسط مدیر در ۲۳ مرداد ۹۵، ۲۲:۲۲
گرت هواست که با خضر همنشین باشی نهان ز چشم سکندر چو آب حیوان باش (حافظ)
۲ خرداد ۹۵، ۱۷:۰۸ بنده خدا
سلام
بابت آماده کردن این مجموعه، واقعا ازتون ممنونم. دستتان را می بوسم.
التماس دعا
پاسخ توسط مدیر در ۲۳ مرداد ۹۵، ۲۲:۲۲
بر در شاهم گدایی نکتهای در کار کرد گفت بر هر خوان که بنشستم خدا رزاق بود (حافظ)